Hyttetur


16-17.10.2010

Den 16. oktober ruslet 13 glade ungdom ut av tettbygde strøk og fant seg til rette på en kjent hytte inni skogen. Anledningen var OSI aikido sin halvårlige hyttetur til KSI hytta i nordmarka. Alle hadde brakt med seg et pålegg, 1 liter melk og mye godt humør. Eventyr med mat og badstu var nært i sikte der man labbet avgårde.

Tradisjonen tro ble hytteturen innledet med badstu, riktignok etter flere forsøk på å skru den på. Lett å komme til kort når det er mer enn en bryter! Ali var førstemann i badstua, og svært fornøyd med å ha fått markert en framtredende posisjon på turen.

Etter badstu kom matlagingen i gang. Her var ingen halvfabrikata! Tomas var kjøkkensjef, og med god hjelp fra Beate og resten av gjengen ble de lekreste retter tryllet fram. Selvystet peaneerost, spinat, korma, nanbrød, chili, og friterte nypoteter var bare noen av fristelsene.

Noen benyttet riktignok tiden til å leke seg mens andre arbeidet på kjøkkenet. Viltre kotegaeshi var til glede for både deltagere og tilskuere, og An sto for helsebringende massasje ved å tråkke rundt på ryggene til sine utvalgte. Undertegnede som av studiemessige årsaker først gjorde sin ankomst på dette tidspunktet, skjønte raskt at her var mye å se frem til!

Maten ble inntatt med stor glede. Kombinasjonen av sultne mager og fantastiske retter ga mange et salig smil om munnen. Flere enn én spiste seg litt for mett ...

Etter maten fant folk seg til rette på madrasser foran peisen. Utslåtte av matinntaket tok det litt tid før det ble igangsatt videre aktiviteter. Flere så ut til å nærmere seg nirvana i sin meditative tilstand.

Ettersom maten ble fordøyet kviknet folk likevel til. Mindretallet satte i gang med avanserte akademiske diskusjoner, mens flertallet tydde til den mer allment tilgjengelige sysselen «flasketuten peker på». Enkelte av kveldens videre hendelser skal ikke nevnes her, men det ble både fysiske utskeielser, utfordring av intimgrenser og MANGE sokker på Ketil sine føtter. Ali som forøvrig gjerne vil ha protokollført at han hadde det største ølglasset, fikk også smake sin egen medisin i forsøk på å sende tvilsomme utfordringer til de øvrige deltakerne.

Utover natta ga folket gradvis tapt, og gikk til sine respektive rom for en vel fortjent hvil.

Neste morgen kom undertegnede til et nydelig dekket frokostbord. Her var kaffe og nystekte rundstykker og diverse pålegg, og også småretter fra middagen dagen før fikk nye anvendelsesområder. Ragnhild kunne for eksempel anbefale spinatstuing som erstatning for smør. Ikke minst var det suksess med hjemmelaget yoghurt med frukt, egentlig tiltenkt som gårsdagens dessert. De tolv liter melk var imidlertid allerede fortært, så jus fikk duge som drikke.

Det heter seg at den søte kløe er etterfulgt av den sure svie. Her var det imidlertid fullt pågangsmot da man ved turens ende var kommet fram til rydding og vasking. Det gikk radig unna, som seg hør og bør når sunn norsk ungdom er på tur!

Takk for turen alle sammen!

Tusen takk til Beate for organiseringen, Tonje med venner for referatet, og An og Ragnhild for bilder!

Kommentarer

Beate: "Madrassar framfor peisen, massasje, badstu, kortspel, fjas. Eg synest folk var flinke til å hjelpe til med maten og å ta ansvar for å rydde og vaske då vi skulle dra. Der vart eg positivt overraska."

Marthe: "Bra å komme seg ut av byen litt. Veldig fornøyelig, bra badstue og god mat."



























Trening for de mindre heldige

Samtidig som eventyret i skogen sprang ut i full blomst var det også klubbaktivitet i mer urbane strøk. På Tøyen møtte en annen glad gjeng opp til sin vante lørdagstrening. Hyttetur er førstevalget, men for de som må i bursdager og barneselskap og ellers allerede er lovet bort den samme helgen er det flott å kunne trene.

Tyr underviste i flere varianter av sankyonage, og delte også hemmeligheter om gulrotjuice snappet opp fra Richard en sen onsdagskveld. Per Eystein bød på en eksotisk godbit fra Australia helt på slutten av treningen - suwariwaza ryotedori koshinage. Til slutt ble det badstu, og selv om badstuen på KSI-hytta er noe for seg selv må det sies at Sentrum Aikido heller ikke er å forakte.












Klubbens hytteturer

Klubben arrangerer en hyttetur hvert semester. Opp gjennom årene har vi hatt hytteturene på flere steder, for eksempel i Fyresdal i 2000. Stamhytta er likevel KSI-hytta i Nordmarka.

En hyttetur i OSI Aikido består som oftest av like deler badstu, massasje og god mat. Medlemmene pleier å møte opp på Frognerseteren, og sammen gå inn til hytta i nærheten av Nordmarkskapellet. Turen innover har tidvis vært preget av tolkninger av Tom Lehrer, mye snø, famøse pauser med nybakte cookies og ved ett tilfelle en kenyansk Maasaiklubbe.

Oppholdet på hytta har på sin side blitt farget av god mat og drikke, litt for mange sitroner, oppvisninger i varierende koordinasjon til musikk, kortspillet Chez Geek, og ved ett tilfelle fem timer charades.

I mange år var mesterkokk Mads Håan selvskreven hyttegeneral. Med godt humør og god sans for det praktiske var han med på å gi turene form og fokus, og spesielt løftet han lørdagsmiddagen til nye høyder. Mange turer innover i tung snø ble desto triveligere av at Mads hadde kjøretillatelse i Marka, og likesågodt tok med alles bagasje i bilen innover. Når fotgjengerne etter noen innholdsrike timer kom fram til hytta, var det meste allerede ordnet, og arbeidet med kveldens mesterverk på kjøkkenet godt i gang.

Mads er dypt savnet.