Lørdagstrening og hyttetur

19.03.2011

Lørdag 19. mars var Kim Tinderholt fra Haugesund Aikidoklubb gjesteinstruktør hos OSI og Sentrum Aikido. Kim ble annonsert internt som en av de hotteste eksterne unge instruktørene for tiden, og vi satte stor pris på besøket.


Vertsklubbene bød på varm badstu og kald smoothie til alle. Vi fikk også besøk av tre dansere fra Rom for Dans, som hadde fått mersmak etter aikidobesøk noen uker tidligere (les en artikkel om den opplevelsen her).

Kim orienterte oss grundig i forkant:


"Jeg har fått gleden av å bli invitert til å instruere en økt på Sentrum, lørdag den 19.3. kl 12.00 - 14.00. Har hørt rykter om smoothies og badstu etterpå også:) Jeg vil gjerne presentere for dere hva vi fokuserer på i Haugesund Aikido Klubb. Treningen er for alle uansett nivå!

Fokus vil være på en mer bevisst bruk av Taisabaki, dvs fotarbeid i teknikkene og ukemi ( fallteknikk) i Aikido. Ved å kutte ut det unødvendige, kan man erfare at mange teknikker er veldig like i sin oppbygning.

Jeg vil gjøre alt enklere, som er min forståelse av Aikido, det burde være enkelt, for å være økonomisk og lett å utøve.

Øvelsene vil bygge fra ikkyo og teknikkene som utvikles fra ikkyo, med mange variasjoner. Samt mye fokus på ukemi, naturlig og enkel ukemi og høye fall.

Alle vil ha tatt ihvertfall ett (forhåpentligvis fler!) steg nærmere å kunne falle høyt behagelig etter denne økten!

I tillegg så skal vi bruke et system som gjør at alle vil ha trent med alle mange ganger i løpet av økten, dere kommer til å bli gode å svette!!

Gleder meg veldig til å trene med dere igjen og dele erfaringer og tanker!

Les gjerne en artikkel jeg skrev tidligere om ukemi: http://web.me.com/kim.a.tinderholt/Haugesund_Aikido_Klubb/Ukemi.html

Med beste ønsker, Kim"


Under følger noen av tilbakemeldingene vi fikk etter treningen.


Eivind Kongsvold:

"Lørdagstreningen 19.03.11 ble holdt av Kim Tinderholt, instruktør og teknisk ansvarlig for Haugesund Aikidoklubb. Det var en kjempebra trening med høyt tempo, mye liv og masse nytt å lære. Stemningen var rå :) Folk var helt gira, med et kjempeimponerende oppmøte! Fokuset lå i naturlige måter å bevege seg på. Dette gå utslag i folks teknikk og måte å utføre ukemi. Kim delte sitt syn på fallteknikk, som han har samlet gjennom møtet med mange mestere og instruksjonen i Haugesund. Dette inspirerte, noe som ga utslag i form av forlengelse av økta, og mange som ble igjen for å rulle etter treningen. Ser fram til flere instruksjoner med samme fokus!"

Ian:

"Det var godt å få en frisk innfallsvinkel på teknikker som ofte går på autopilot."

Johannes:

"Lørdagstreningen hadde et kult fokus på å tilpasse teknikker til situasjonen. Det var tjåkkfullt i dojoen, noe som betydde at vi måtte trene i større grupper noe tid. Da ble tempoet litt lavere, men vi tok det igjen med masse høye fall og høy intensitet. Mye energi og noen blåmerker ledet veien inn i neste uke."

Beate:

"Kim er ein veldig god instruktør med eit inspirerande og reflektert forhold til det han held på med. For oss som stivnar til i frykt når vi høyrer ordet "høgt fall" var treninga ei openberring."

Erlend:

"Utrolig gøy å ha Kim tilbake på Sentrum matta. Kim har alltid vært en dyktig aikidoutøver og hatt klare tanker om sin aikido. Og vi kan se at han har hatt en utvikling etter at han forlot Sentrum for å starte Haugesund Aikidoklubb. Kim begynte økta med å fortelle at han ville prøve å vise hva de trente på i Haugesund. Ingen tvil om at alle satt pris på instruksjonen hans, og jeg tror de fleste synest det var interessant å høre Kim forklare hvorfor han velger å gjøre det ene fremfor det andre. Beate fortalte meg etter økta at hun hadde lært utrolig mye. Tror vi er mange så slenger oss på det utsagnet. Selv tar jeg med uttrykket "nose and toes"!"

Kristofer:

"Det var en intensiv og dynamisk økt som hadde fokus på både uke og tores rolle. Noe av det fine med treningen var at han klarte å opprettholde en avslappet stemning samtidig som instruksjonen var skarp og tydelig. Kim er veldig flink til å formidle sine tanker og har veldig mange illustrerende eksempler, i tillegg har han alltid en god porsjon humor i instruksjonen. Jeg gleder meg alltid til å trene med Kim, både sammen med han på matten og under hans intruksjon."

Paul:

"Kjempestemning og veldig gøy å være med. Masse inspirasjon til å jobbe med høye fall."

Trond:

"Veldig bra trening!"

Kim instruerer

Eivind kaster Kim


Johannes, ukemi, Eyvind


Mange på matta


Se på riktig hånd i fallet


Kai-Harry og EyvindVed treningens slutt ble det opplyst om at Erlend snart fylte et rundt tall. Bursdagsbarnet ble dermed behørig rullet et tilsvarende antall ganger rundt på mattene til alle var fornøyde:


Gratulerer med dagen!

Tusen takk til Kim for treningen, OSI-styret for smoothiesponsing, og til våre gjester Matei, Christian, Maya-Mi, Cathrine, Audun, Eivind og Kai-Harry.


Hyttetur

Lørdag 19.03.2011 var det også duket for OSI Aikido og Sentrum Aikidos felles tur til KSI-hytta i Nordmarka, denne gangen med 21 ivrige sjeler. Her er noen av inntrykkene de satt igjen med når støvet hadde lagt seg i skogen.

David:

"Many rounds of drinking beer in the sauna and swimming in the snow in front of the cabin with other crazy Norwegians skiing past. Lecture on Norwegian language with squiffy and torpid people lying in front of the fire."

Julie:

"Mitt inntrykk av turen er preget av fantastisk natur innover til hytta, hvor vi ble underholdt av sure skigåere. Etterpå var det som alltid allsang i badstuen, ekstra intimt grunnet godt oppmøte, men like festlig som alltid. Det var blitt reklamert for i avisene at det skulle være den største fullmånen på 100 år denne natten, så jeg tok på meg skoene, whiskyglasset i hånden med et knippe månebeskuende aikidoutøvere og vandret forhåpningsfullt ut i den glitrende hvite snøen i de senere nattetimene. Månen var nøyaktig like stor som den pleier og være, men også akkurat like fin som den pleier å være, så vi ble stående ute litt allikevel i stillheten, akkompagnert av Torgeirs frittflytende taler om livets kalkulerbarhet og Davids drømmende røyking på sin stilige pipe fylt med vaniljetobakk, priceless."

Torgeir:

"Shantyer i badstua, nøtt eller sannhet med snøukemi, gitarparty med Britney Spears-klassikere og knall vegetar-pizza! Rett og slett knallbra :)"

Daniel:

"Det var veldig artig på hyttetur. Jeg tror jeg fikk rekorden i antall snøbad (7 ganger) mens vi var i badstuen :) Ellers var det strålende vær, god vegetarmat, artige spill. Veldig gøy med andre ord! "

Ali:

"Hytteturen var som vanlig varm, hyggelig og ikke minst underholdende. Jeg hadde det kjempegøy."

Ragnhild:

"Knallvær, kortspill, nydelig pizza, badstuekos og god og avslappet stemning er noen stikkord. :-)"

Kristin:

"Fantastisk vær, nydelig mat, øredøvende badstusang, hallo utedo, overvektig måne, deilig peis."

An:

"Fantastisk solskinn, som gjorde at turen til og fra hytta gikk som en drøm. Det er ganske deilig å bruke en helg på å sitte i badstu, spise god mat, være sosial og sovne foran peisen."

Julie Spears med fanboy

An og humør

Instruktører i skogen

Peiskos

Tusen takk til Julie, Lisbeth og HansO for organisering, og David for bilder!Lenker