Jubileumsleir

31.08.2012

Tekst: Torgeir Hoffmann / Marthe Stiansen
Foto: Paul Tvete


Det er mange OSI-grupper som har holdt på en god stund. OSI har god og lang tradisjon som studentenes idrettsklubb. Endelig var det vår tur til å feire en solid milepæl: I månedsskiftet fylte OSI Aikido 30 år!

Hvordan feirer man så en slik begivenhet? Med pomp og prakt selvfølgelig, og ikke minst med en solid treningsleir! Treningsleir er noe aikidofolk snakker mye om og det ligger i miljøet å besøke andre klubber. Aikido har mange stiler og man lærer utrolig mye av å bli med klubbkamerater på tur! Denne gangen var riktignok OSI Aikido vert, og for en leir det skulle bli.

Med god hjelp fra hovedstyret i OSI og Studentidretten kunne vi invitere til mattelagt hovedsal i Domus Athletica og storfint besøk av Mori sensei fra Japan. Vi satset skikkelig og inviterte alle klubber vi kom på både i innland og utland.

Når OSI Aikido i fyller 30 år, er det med stor glede vi kan si at mange av de som har startet egne klubber rundt forbi eller instruerer i andre klubber i Oslo og ellers i Norge, enten har startet eller vært innom matta hos oss i OSI Aikido. Man slutter en gang å være student, men man tar for alltid med seg det man har drevet med både på og av matta i OSI Aikido.

Leiren hadde 102 deltakere som fylte matta med rull og kast – det ble en event verdt å huske! Aikido handler ikke om konkurranse og å skade motstanderen. Det skal være gøy, det skal være aktivt og det skal være et miljø der vi kan le med og lære av hverandre. Det er hva OSI Aikido er! Brått var helgen over, men vi tar med oss energien og entusiasmen inn i et nybegynnersemester - og er du rask, så rekker du det også!Om OSI Aikido

OSI Aikido er Universitetet i Oslos aikidoklubb. Klubben har mange og erfarne instruktører, hvorav flere har holdt på i flere tiår. Med 50-60 medlemmer er vi en av de største kampsportgruppene på universitetet.

Det er en jevn kjønnsfordeling og betydelig variasjon i alder blant medlemmene. Klubben har et hyggelig sosialt miljø utenfor selve treningen, med hytteturer, julebord, filmkvelder og felles reiser til aikidoleire i inn- og utland. Ukentlige pub-besøk er en viktig klubbtradisjon.

Klubbens motto reflekterer et fokus på trening og studier i balanse. "Bunbu ryodo" - penn og sverd sammen.

Her kan du lese mer om klubbhistorikken vår.

Oppstarten

OSI Aikido, tidligere Blindern Aikidoklubb, ble Oslos første aikidoklubb da Siri Øiesvold med flere startet opp i januar 1982, fem år etter at Birger Sørensen startet Norges første aikidoklubb i Tromsø.

Her kan du lese et intervju med klubbens første hovedinstruktør, Siri Øiesvold.Om Sentrum Aikido

Sentrum Aikido ble stiftet i 2007. Grunnleggermedlemmene kommer fra OSI Aikido, og det er tette bånd mellom klubbene. Instruktørene i Sentrum Aikido har dermed relativt lang fartstid, med minst 5-15 års erfaring.

Sentrum Aikido trener standard Aikikai Aikido. De har treningsøkter både for nybegynnere og avanserte, og tar inn nybegynnere kontinuerlig gjennom hele året. Studenter som har betalt medlemsavgift hos OSI Aikido kan trene gratis på Sentrum Aikido i deres lokaler på Tøyen.

Klubben har et hyggelig sosialt miljø utenfor selve treningen, med hytteturer, julebord, filmkvelder og felles reiser til aikidoleire i inn- og utland.