OSI-dag 27. januar 2010

av Ida Høisveen, Beate Sletvold Øistad


Beate:

Som klubbens pin up girl (se nybegynnerplakat) var OSI-dagen for meg en gylden mulighet til å vise resten av verden at jeg ser kul ut i virkeligheten også. Blindern-hallen var full av alle idrettsgruppene i OSI (Oslostudentens idrettsklubb). Publikumsoppmøtet var imidlertid noe labert. OSI Aikido inntok derfor hovedinngangen og prakket flyveblader på tilfeldige forbipasserende.

Snart var det tid for å vise resten av verden hva vi holdt på med. For å få tilgang til mattene som ikke var lagt ut, måtte vi bryte oss inn i en aerobictime, men dette foregikk diskrè og uten særlig dramatikk. Da mattene var på plass, og etter at jiu-jitsu hadde gjort sitt, bukket vi oss inn og begynte oppvisningen. Vi startet med friteknikk fra shomen uchi og fortsatte med katatedori gyakuhamni. Undertegnede ble også angrepet med tanto av Tomas. Deretter entret Tyr og Igor matta i sivil for å gi inntrykk av alvor og realisme. Objektivt sett vil jeg si at vår oppvisning var klart overlegen.

Ida:

Jeg ankommer Blindernhallen i kappgang etter et to timers seminar om Platons ’Menon’, med den sanne oppfatning om at Aikido vil gjøre dagen bra fortere enn du kan si Ikkyo. Med friske røde kinn og et lurt smil informerer Beate meg om at jeg har gått glipp av ’en fantastisk oppvisning!’ Darn, det som hadde gjort så godt! Men bak boden bærer det, hvor Aikidoutøvere godt utrustet med Gi rister rumpene sine til sambarytmer og gomler på diverse eksotiske frukter.

Mitt ’come-hither look’ rettet mot de mulige nye ved boden har en uforklarlig motsatt effekt, og da er det fint med viktig oppdrag. Med en bunke ’flyers’ og litt ’pep talk’ som bunner ut i ’go fetch!’ setter jeg kursen for Frederikke sikker i min sak om at dette er dagen vi sikrer oss mange flere nye medlemmer. Etter god hjelp og to og en halv vel utdelte bunker (og mye konsumert frukt) returnerer jeg for litt ’one-on-one’ våpenundervisning fra Tyr med både Tanto og Bokken. Etter å ha blitt redusert til rød snø konkluderer vi med at det ikke er størrelsen det kommer an på, men hvordan våpenet brukes. Godt jeg skal trene senere i kveld!


Tomas, Cathrine, Hilde og Beate holder stand. Igor, Steffen, Alina, Signe, Karina, Eldar, Peter, Heikki og Robin med flere deler samtidig ut løpesedler.Takk til alle som møtte opp og gjorde en innsats for klubben!