Elvepadling

Heftige bølger på Friluftstreffet

Padlingen foregår i Ottaelva, og strekningen vi padler er helt topp for nybegynnere. Elva er uten de store ville stryk, men gir likevel en fin utfordring til de fleste nybegynnere i naturskjønne omgivelser.

Vi vil holde oss på en strekning som ikke inneholder noen faremomenter. Vi passerer Møllefossen som er et kort og heftig stryk, der deltagerne bærer forbi, og får sett elvepadling på et viderekommende nivå fra "orkesterplass".

Du må regne med at det blir en del bading og en frisk innstilling er en forutsetning for å ha det moro. Padlingen foregår i grupper av fem deltakere og tre instruktører. Instruktørene er lommekjente og meget erfarne.

Du får låne kajakk med tilhørende sikkerhetsutstyr av padlegruppa. Vi har også våtdrakter og spruttopper. I tillegg er det lurt å ha med seg ullundertøy, en tykk ullgenser og ullsokker til å ha under. Sandaler/joggesko (hvis du ikke har våtsko) og en ullue (uten dusk) eller badehette er også å anbefale. Alle disse klærne vil bli våte, og du kan ikke regne med å benytte disse på aktivitetene de påfølgende dagene. Termos med varmt drikke og et varmt skift er godt å ha til slutten av dagen. Dagen avsluttes ved Sjåkvalsa der det tidligere har vært EM i rodeopadling (leking og triksing med kajakk i en valse). Ved god vannstand kan nok enkelte instruktører by på en del morsom underholdning der...

Å padle elv betyr ikke nødvendigvis at du må sette utfor de villeste stryk. Vi i elvepadlegruppa har som filosofi at alle skal trives og ha det moro på sitt nivå i elva. Viktige faktorer på elva er kommunikasjon, gruppedynamikk og samhold. Vi ser fram til å møte nettopp DEG på elva.

Kontaktperson

OSI Elvepadling