Spørsmål og svar

Lunch

Har du flere spørsmål, ta kontakt!

Må man gå på universitetet i Oslo for å delta?
Nei, det må man ikke. Kravet er at man er/blir medlem i OSI, noe alle studenter kan.

Hvor mange aktiviteter kan jeg bli med på?
Du melder deg på tre aktiviteter, en for hver av de tre dagene.

Må man ha vært mye på tur før for å være med på tinderangling?
Neida. Du bør være i god nok form til å kunne gå oppover i noen timer, men turene er forholdsvis enkle, og våre instruktører tar seg av navigeringen. Dette skal de fleste klare. Målet med friluftstreffet er å gi en smakebit på aktiviteter man ikke har prøvd før.

Hva er forskjellen på brevandring og isklatring?
Disse aktivitetene er relativt like, og foregår på samme sted. På isklatring går man til et egnet sted på breen og setter opp et topptau ved en loddrett vegg som man klatrer på. Dersom alle er utslitt før dagen er over vil resten av dagen brukes til vandring i isen på samme måte som brevandring-aktiviteten. De som er på brevandring kan også få småklatre litt hvis de vil, men det blir ved at man legger ruta innom bratte skråninger - ikke vertikale vegger.
Du må gjerne velge begge aktivitetene, men vær da klar over at dagene blir forholdsvis like. Gøy blir det uansett!

Hva slags utstyr trenger jeg?
Du trenger ikke noe spesielt utstyr, annet enn klær og sko til å være ute i. Unntaket er telemark, der du trenger ski (kan leies der oppe). Alt annet teknisk utstyr ordner vi. Men om du skal klatre eller på bre, og har eget klatreutstyr, kan du selvfølgelig ta det med.
Hva slags påkledning som egner seg varierer litt på de forskjellige aktivitetene. Fjellaktivitetene krever noe vann- og vindtett, men du trenger overhodet ikke fancy gore-tex til tusenvis av kroner.
Elvepadlinga anbefaler ull under våtdrakta, og klatringa bevegelige klær.
Grottinga har Bli Våt Og Møkkete-garanti, så her bør du finne frem noe gammelt, men varmt, tøy.
Anbefalt påkledning er nærmere beskrevet under de forskjellige aktivitetene.
Selv om sommeren er på hell, bør du ta med solkrem og solbriller. Særlig på breen er dette helt nødvendig hvis det blir sol.

Kan man låne fjellstøvler?
Vi har de siste årene fått til en avtale med en turopperatør i Lom, slik at man kan leie støvler der. Det har kostet rundt 150 kr. Hvis dette er aktuelt, ta kontakt med daglig leder i OSI på forhånd.

Hvordan blir været?
Enten sol, klar himmel og varmt, eller snø og kuling. Eller noe midt i mellom. Vi skal til fjells, så ignorer Yr.no og forbered deg på alt :)