Frilufstreffets historie

Kyrkja

Det første friluftstreffet ble arrangert i 1989. Malvin Bjorøy, den gang daglig leder av OSI, dro igang det første friluftstreffet. Bakgrunnen var målsettingen om å få fart på friluftsliv som aktivitet - uten fokus på det ekstreme - men at det skulle være mulig å prøve det "ekstreme" som en smakebit på forskjellige typer av friluftsliv som ikke mange mennesker gjør. I tillegg var det en mulighet for fattige studenter å delta på f.eks. elvepadling UTEN å blakke seg helt.

Det første friluftstreffet var en suksess fra første stund (full innleid buss) med over 30 deltakende personer. Det første treffet var på Kruke gård i Heidal med aktiviteter som rafting, padling, klatring, brevandring og grotting på programmet.

Fram til idag har målsettingen vært den samme. Noen nye aktiviter har blitt prøvd ut (telemark, utmarksykling og isklatring) og treffet har blitt flyttet til Nordal Turistsenter i Lom. Deltagerantallet har også økt til over 70 deltagere. Felles for alle treffene er at de alle har vært en suksess!