Isklatring

Isklatring på Bøverbreen

Utstyrt med stegjern og isøkser klatrer du opp en vegg av is, godt sikret av et tau fra toppen. Hugg etter hugg, meter for meter.

Isklatring er en morsom og utfordrende aktivitet, og ganske annerledes enn vanlig klatring. Mens det i vanlig klatring gjelder å utnytte alle de små hyllene og sprekkene fjellet har, kan du slå isøksene inn overalt. Men det er fortsatt mye teknikk inne i bildet - du orker ikke dra deg opp etter armene særlig lenge. Derfor er isklatring krevende, men det er mulig å få til for alle. Med topptau kan du falle så mye du vil, så det er bare å gi det et forsøk! Vanligvis bedriver man isklatring om vinteren i frossne fosser, men det vi gjør er å finne en stor vegg inne på samme isbreen som brevandringen foregår på.

Ingen klatreerfaring er nødvendig for å delta.

Merk at du vanligvis får deg en rundtur på breen også under denne aktiviteten, siden vi som regel må lete litt etter en bra vegg å klatre i. Forskjellen på isklatring og brevandring er at vi setter opp topptau og bruker en del tid på å klatre opp vertikale isvegger, mens brevandrerne utforsker mer av breen og bare klatrer opp en meter her og der. Du er velkommen til å prøve begge aktivitetene, men vær da klar over at de er relativt like.

Utstyr
Ha på deg bevegelige, vann- og vindtette klær, og ha med flere par hansker.
Billige gamasjer er lurt for å beskytte buksa fra stegjernene.
Du er nødt til å ha på støvler med stive såler (feks normale fjellstøvler).
Ta med en varm jakke til å ha på når du ikke klatrer selv.
Har du klatresele selv kan du godt ta med, men vi stiller uansett med alt du trenger av teknisk utstyr.
Ta med solbriller og solkrem, lyset er veldig skarpt på breen hvis det er sol.
Fjellstøvler kan kanskje leies i Lom, men du må da gi beskjed til daglig leder i OSI på forhånd.

Kontaktperson

OSI Fjell