Skikjøring

Drømmeforhold i 2002

Skikjøringen Friluftstreffet foregår på Galdhøpiggen sommerskisenter som ligger i nærheten av Juvasshytta, ved foten av Galdhøpiggen. Vi kjører bil eller buss opp. Snøforholdene varierer veldig på denne tiden av året. Kanskje er det nysnø, kanskje er det deilig slush. Uansett er det fine forhold for å lære å stå på telemarkski eller alpint, samtidig som det finnes nok utfordringer til den som har stått endel tidligere. Utsikten til resten av fjellheimen er upåklagelig med utsikt til blant annet Glittertind.

Dyktige instruktører vil ta seg av instruksjonen for både nybegynnere og erfarne. Erfaringsmessig ønsker noen mer instruksjon enn andre, og vi vil forsøke å legge det opp slik at alle får kjøre som de ønsker. Instruksjonen vil rette seg mot telemark og/eller carvingkjøring, men vi vil også være innom kortsvinger og løssnøskjøring om forholdene tillater det. Det er anbefalt at alle deltakerne har med eget utstyr, men det leies også ut der oppe. Erfaringsmessig har man størst utbytte av kurset når man har plastikkstøvler og ski med innsving.

OBS: Denne aktiviteten tilbys ikke hvert år, det kommer an på forholdene i skisenteret og om vi har skiinstruktører blandt oss!

Utstyr
Foruten ski og støvler bør du ha vindtett jakke og bukse og gode hansker/votter.
Instruktørene pleier å ha på seg et lag med superundertøy, gjerne av det tykke slaget, en tykk fleecegenser og vindjakke, lange votter og ordentlige ullsokker. Vi pleier også å kjøre med hjelm. En fleecehals/turtleneck er også å anbefale.
Husk også skibriller, solbriller og solkrem.

NB! Du må kjøpe heiskort selv, det er ikke med i prisen du betaler til Friluftstreffet.

Kontaktperson

OSI Ski og Snowboard