OSI KARATE
English

Informasjon
Om OSI Karate
Om Shito-Ryu
Om Kofukan
Opplegg
Dojo etikette
Treningstider
Priser
Styret og komiteer
Instruktører

Brosjyren
Medlemspakken
Pensum
Terminologi
Bildegalleri
Butikk
Lenker

Siste Nytt
Møtereferater

Kalender
Blogg
Facebook
Wikipedia

Opplegg / TreningenVi deler inn i partier etter beltefarge, slik at treningen skal være tilpasset alle nivåer.

Vi har også fellestreninger. Treningen tar for seg alle aspekter ved karate. En viktig del er dojo-etikette; man lærer respekt for trener og medutøvere. Treningen legges opp etter tradisjonelt mønster, med mye vekt på grunntrening. Vi lærer riktig pusting, og streber etter å bruke kroppens energi på en effektiv og ressursbesparende måte. Slag, spark og blokkeringer læres ved hjelp av grundig instruksjon, og mange repetisjoner.

Man lærer etter hvert ulike kata. Kataene inneholder mange hemmeligheter i form av skjulte teknikker. Disse avsløres sakte men sikkert etter hvert som man stiger i gradene.

Kumite er sportsdelen av karate. Her sparrer man med en motstander, og forsøker å score poeng ved hjelp av slag og spark. Siden vi ikke er ute etter å skade hverandre, blir teknikker mot hodet bare markert. Selvfølgelig inneholder en treningstime også oppvarming, styrketrening og uttøying. Sammen gjør alt dette treningen allsidig og spennende!

I tillegg til at klubben kan skilte med noen av landets beste, og høyest graderte instruktører, får vi også jevnlig besøk av gjesteinstruktører fra England og Japan. I løpet av semesteret arrangeres i tillegg treningssamlinger hvor flere av Europas høyest graderte trenere instruerer.

Hvert semester avsluttes med en graderingsleir sammen med andre Shito-Ryu klubber i distriktet. Her får alle muligheten til å bytte ut beltet!

Grafikken på denne siden er laget av Eivind Schjelle ved valkyrion.com