Referat fra møte i Region Øst 24.04.06

SSIA

Referat fra møte i Region Øst 24.04.06

Innlegg Karin » 25 Apr 2006, 14:55

Tema: Avvikling av 2. og 3. divisjon neste sesong, grunnet mye problemer og misnøye inneværende sesong.

Problemene gikk i hovedsak ut på flytting av kamper, avlysning av kamper og turneringer, lag som har trukket seg eller ikke møtt til kamp/ turnering, glemt registrering av kampresultat/for sen innsending av kampskjema. I tillegg har det vært misnøye med høye dommerutgifter, lang reisevei for enkelte lag, manglende tillemping fra region/dommere ved avvikling av kamper, sprikende nivå.

Det var 2. divisjon som i all hovedsak ble diskutert på møtet, i 3. divisjon har det ikke vært så mye problemer, og det er heller ikke foreslått vesentlige endringer i serieavviklingen.

Fra Forbundets side er det sendt ut et forslag til nytt system for serieavvikling i 2. divisjon, og dte ble diskutert på møtet. Forslaget gikk ut på at alle kamper skulle avvikles som miniturneringer med 4 lag, ikke 3 som i dag, 3-settskamper istedenfor 5 og at kampene skulle spilles på stor bane. Under diskusjonen kom det fram at de aller fleste fremmøtte lag syntes at seriesystemet fungerer greit som det er i dag, og at det ikke er her årsaken til sesongens problemer ligger. Alle som sa sin mening var for en fortsatt kombinasjon av helgekamper (miniturneringer med 3 lag for å lette reiseproblemet, spesielt for lag som ligger langt fra Oslo) og midtukekamper i treningstid. 3 sett istedenfor 5 var ingen for, og det ga Thorleif nærmest garanti for at ikke kommer til å bli innført, det samme gjelder kamp på stor bane. Så der tror jeg vi kan puste lettet ut.

Når det gjelder problemene i årets serieavvikling, er det hovedsakelig at lag ikke har møtt/trukket seg for seint fra kamper, og at svært mange kamper har blitt flyttet kort tid før kampen. Her må vi i OSI ta vår del av skylda, og det vil ikke gjenta seg neste sesong. Hva andre lag angår, vet jeg ingenting om årsaker for det. Men dette er mye av grunnen til at Regionen har strammet inn på bøtelegging etc. I det ligger det at man ønsker å straffe useriøse lag, slik at det ikke går utover de seriøse lagene og dommerne. Det er så vidt jeg forsto kommet forslag om at slike forseelser kan bli straffet med nedrykk, men om det er eller vil bli vedtatt, vet jeg ikke.

Som nevnt over var det også misnøye med det sprikende nivået, igjen spesielt i 2. divisjon. Flere ser ut til å mene det kan være noe av årsaken til avviklingsproblemene, og foreslår en reduksjon i antall lag. Ifølge Thorleif og Darek kan det ikke gjøres noe med fra neste sesong, men må tas med til det nye regionsstyret, som skal velges 10. juni (en dato som for øvrig bør holdes av). Men her er det noe delte meninger. Noen klubber (OSI iberegnet) mener at man bør godta en viss reisevei for å få spille kamper mot lag på jevnt nivå, altså at ranking av lag bør gå foran geografi i inndeling av puljer. Andre er av den oppfatning at kamper bør ta minst mulig tid, og at geografi derfor må gå foran. Slik det er i dag må vi reise langt, men det er ikke tatt hensyn til ranking...

Det ble ikke tatt noen avgjørelser på dette møtet, og derfor var de heller ingen avstemninger. Det som har med antall lag og ranking vs. geografi må tas med til det nye regionsstyret, mens angående serieavviklingen så det ut til at Thorleif og Darek fikk med seg at det nye forslaget ikke var populært. Det er ikke mer vi kan gjøre i øyeblikket, men vi får følge med så vi kan fortsette å påvirke når det kommer en instans å gjøre det til...
Karin
Banens beste
Banens beste
 
Innlegg: 95
Registrert: 16 Aug 2004, 08:44

Innlegg Cindy » 25 Apr 2006, 15:35

Kjempe fint med referat fra dette møtet!
Takk til de som var der siden jeg plutselig fikk andre ting å gjøre..
Cindy
Proff
Proff
 
Innlegg: 101
Registrert: 30 Aug 2005, 23:21


Gå til Referater fra styremøter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron