Side 1 av 1

H1 – Kolbotn (0-3): Hjemme tja, Botn best

InnleggSkrevet: 08 Okt 2006, 16:00
Sindre
OSI – Kolbotn 0-3 (23-25, 26-28, 20-25)

Denne formiddagen skulle bli en blåsøndag av de sjeldne. Ikke bare kom sesongens første tap, men arrangementet og psyken til OSI får stryk.

Oppmøtet klokka 10:30 ble brukbart fulgt opp, bare for å konstantere at Domus Athletica ikke ville åpne før 11:02. At Blindern Athletica er ikke åpent i det hele tatt på søndager, hadde vært irrelevant om det ikke snart ble klart at ballbaggene var innelåst her. Litt skattejakt i hallen og dugnad i lagenes egne rekker fremskaffet noen pensjonerte treningsballer og tre godkjente matchballer. For første gang i år var det flere publikummere enn Mikasa-baller; fem. For øvrig stilte Kolbotn uten lisensutskrift. Forbundet toppet kaoset ved å stille med halvert dommerduo. Per skrivende stund vet fortsatt ingen hvor andredommer befant seg.

Konsentrasjonen og entusiasmen til hjemmelaget var også vanskelig å spore. Fokus på forrige ball og feil skapte krampaktighet, nervøsitet og negativitet. Det var rotasjonsfeil i første sett og draktfeil i det andre. Klimaks ble nådd etter siste ball i andre sett, da kapasiteten til en manglende trykkmåler ville ha eksplodert - på lik linje med senter Buskops frustrasjon som sendte en ball rett i taket og seg selv ut av kampen med rødt kort.

Selve kampen var jevnspilt. Særlig de første to settene. Begge lag fikk in en del poeng på serve og blokk. Og for en gangs skyld hadde OSI større andel dipper og mindre andel direkte poengivende tredjeslag. På 18-17 til Kolbotn i andre sett tråkket uheldigvis en av bortelagets midtspillere stygt over, i en fase OSI var på gang. Men til tross for uvanlig mange feil fra Kolbotn dette settet, inkludert minst fire tramp på strek, rotet hjemmelaget det til med upresise touch, og tapte 28-26.

Kolbotns styrke kom bokstavelig talt fra diagonalen med mye kraft i høyrearmen, stabilt angrep fra kant, og ellers mye giv som lag.
Kampen i midten vant OSI, men ikke like suverent som ventet. Problemområder var balltreffende avslutninger og manglende tetthet i blokka som skulle ta den konstante strømmen av diagonalslåtte smasher fra gjestene. Et oppløftende øyeblikk var libero Sandviks forsvarsretur med brystkassen. Sæters og Heggens første hele sett denne sesongen var fullt akseptable innhopp.

Objektive som disse OSI-referatene er, hersker det ingen tvil om at studentlaget har mer enn nok potensial til å hamle opp med Kolbotn. Men i dag fikk bortelaget i stedet spille seg best.

jonas

InnleggSkrevet: 09 Okt 2006, 09:58
otto von schnellfahrer
warum trogst du kenie brille?

InnleggSkrevet: 09 Okt 2006, 10:21
Jonas
Hahahaha, bra Ragnar. Grattis med seieren.