H1 – BK Tromsø 2-3: Tapte som vinnere

Nyheter og meldinger til alle i OSI Volleyball. Postinger her kommer som nyhet på forsiden.

Moderator: Helle

H1 – BK Tromsø 2-3: Tapte som vinnere

Innlegg Sindre » 12 Nov 2006, 14:39

OSI - BK Tromsø: 2-3 (26-24, 17-25, 25-20, 16-25, 12-15)
Kvartfinale i Norgescupen

I forrige eliteserierunde lekte BK Tromsø seg med serieleder Nyborg. I morgentimene i dag var førstedivisjonsførerne OSI tre små poeng fra cupbombe de luxe.

At gjestene fløy sørover uten legger Robert Larsen, har noe av skylda for den jevnspilte matchen. 18-årige Jørn Kastnes har store sko å fylle og fikk en vanskelig kamp å debutere i. Rune Weihe var heller ikke med, og Terje Øvergård ble dermed flyttet på kant. Men med år som elitespillere og over 90 landskampers erfaring på startsekseren, er det likevel ikke unnskyldning god nok for å bli irettesatt av et studentlag. OSI spilte ikke helmaks, men var likevel bare centimetre fra å vinne.

Stemningen skjøt i taket på Domus Athletica da midtspiller Buskop deiset siste ball i bakken og avsluttet første sett. OSI vant 26-24. Besynderlig var det heller ikke, for alle som fulgte kampen direkte. Lagene fulgte hverandre tett, og OSI hadde kjempet seg tilbake fra 9-4 i starten. Uten noe å tape, raste studentene fra seg med aktivt forsvarspill og stødige mottak og angrep. Tromsøpalmene på andre siden ble både forfjamset og irritert av flere ganger å møte stengte dører ved nettkanten.

Foran andresett innså gjestene at verken tidlig kampstart (10:45), jetlag eller mye sol i sør var forklaringer som ville holde mål i møte med pressen. Hoppservene ble finstilt og trimmet. Resten av kampen ble tempoblussene fra baklinja en konstant utfordring, særlig i andre - og fjerde sett, der OSI kun skrapet sammen henholdsvis 17 og 16 poeng. Samtidig slet OSI litt med innstillinga på angrepene og mentalt.

Men alt i alt var BK Tromsø langt fra feilfri de heller, i både mottak, opplegg og angrep. Blåtrøyene måtte se seg slått med fem poeng i tredjesett, etter at OSI hadde ligget under 14-8.

Omdiskutert sistesett
Få trodde på forhånd at et jevnt tie-break skulle avgjøre slaget om semifinaleplass. Oslosympatisørene hadde for alvor begynte å øyne et håp for en aldri så liten volleyballsensasjon. Hjemmelaget hadde vanskelig for å skjønne at de faktisk ledet an sistesett med en 9-7 like etter sidebyttet.

Dommerduoen drev lite forskjellsbehandling, og begge sidene fikk sine gavepakker. Men det som skjedde på stillinga 10-10 vil være ankerpunktet for de som ikke vil kunne slå seg til ro med borteseier. Et angrep dømt slått inn på linja til BK Tromsøs halvdel, både av andredommer og linjedommer, ble plutselig omgjort til omserve – som endte uheldig for hjemmeoverraskelsen. De siste ballvekslingene bar preg av et par smasher i nett for mye fra OSI. Nervespennet og intensitetsprøven var over på 15-12 til gjestene – som var yhyre lettet over å unngå blamasje.

De Blasi viste størst (italiensk) arroganse for bortefavoritten, ved å presse inn poeng i tid og utide. Hans medkant, Lozic, hadde noe ustabilt forsvar, men var viktig i trenerrollen. Innhoppene av Fostervold, og særlig Sandvik, bøtet på feildryppene. Sentrert var erfarne Sæter i full vigør, mens Magnell heller ikke hadde mange baller på feil flate. Buskop fikk blokkert en del blå angrep, men hadde ikke sin beste dag. Legger Stenrud var godt bevegelig og sente i vei andreslag i fine kurver, selv om et par ble avblåst av førstedommer. Amundsens innhopp var også opplagt gode. Et par av tilfellene ble gjort som dobbeltbytte med diagonal Sæter. Lie Johnsen spilte mesteparten av kampen på diaplassen, og fikk slått i fra seg, selv om store landslagsspillere også vet å sette blokk innimellom. Libero Storvoll sendte et par mottak i feile himmelretninger, men romsterte høyst tilfredstillende bak tremeteren.

En seier for divisjonen
Takk for kampen til alt av hoiende publikum, hjelpsomme funksjonærer og delegasjonen fra media. For OSI er dette en seier, da laget nok uansett ikke ville ha råd til å spille (vinne) semifinalen. Særlig da splitter nytt shortssett ble kjøpt inn tidligere i uka.

Klubben i vårt hjerte beviste at førstedivsjonstinden ikke er noe å kimse med. Dette konstanteres av Rune Torsteinsens oppsummering på BKs hjemmesider. Og lagets trener Magnus Adalsteinsson sier til Volley Media etter kampen at OSI ikke er langt unna elitenivå. Hans utsagn til Nordlys om at BK Tromsø vant klart er litt vanskeligere å forstå.

At OSI matcher Norgestoppen på en god dag, kan bety at lag som Lier må satse utenlands neste sesong for å finne tilstrekkelig matching.
Sindre
Rutinert og god
Rutinert og god
 
Innlegg: 43
Registrert: 18 Okt 2005, 01:02

Tromsø trakk Nyborg

Innlegg trond » 13 Nov 2006, 13:45

BK Tromsø trakk Nyborg i semien og fikk hjemmekamp. Hadde det vært oss hadde det sikkert blitt borte mot dem i Bergen, og det hadde vært moro. Hvis vi hadde slått Tromsø skulle vi pokker meg gitt Nyborg kamp om finaleplassen, men slik gikk det desverre ikke... :(

Men vi er gode tapere og ønsker BK lykke til mot Nyborg og velkommen tilbake til Domus Athletica i januar.
-trond
Only Chuck Norris can devide by zero.
trond
Proff
Proff
 
Innlegg: 140
Registrert: 03 Aug 2004, 15:57
Bosted: VÃ¥lerenga

Innlegg steinar » 13 Nov 2006, 14:02

Jaja, men da slapp vi å reise til møkkaværet i Bergen. Vi har jo gratis møkkavær her nå. Desuten hadde det jo vært katastrofe om et av Norges beste lag røk ut i kvarten...
"When you participate in sporting events, it's not whether you win or lose: it's how drunk you get." - Homer
steinar
Proff
Proff
 
Innlegg: 193
Registrert: 30 Sep 2004, 23:23


Gå til Nyheter og meldinger

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron