H1 ranking: Sølvgutter i Trondheim

Nyheter og meldinger til alle i OSI Volleyball. Postinger her kommer som nyhet på forsiden.

Moderator: Helle

H1 ranking: Sølvgutter i Trondheim

Innlegg Sindre » 04 Des 2006, 18:06

Innsatsen i fire spretne knivinger på to dager rentet seg til en god slump rankingpoeng og en oppadgående kurve for psykisk stabilitet og motiverende lagmoral. OSI H1 ble nummer to i sesongens første rankingturnering i Trondheim.

OSI – Mosjøen (2-1): Trond-eim
Den nordligste opponenten i serien har et galleri retro elitespillere med erfaring og ballteft. Selv uten toppet lag, er Mosjøen et topplag i førstedivisjon.

Lørdagens formiddagskamp var preget av usikkerhet som resulterte i en rekke feilserver og noe ubesluttsomhet ved nettkanten. Dette ble kompensert ved sterk lagmoral og tett blokk – som kjennetegnet idrettsklubben fra Oslo turneringen gjennom. I det andre settet var det ikke nok til å komme først til 25. Og i den avgjørende omgangen kom OSI såpass bakpå at bookmakerne nok sendte oddsen helt oppunder halltaket for en opphenting. Så, på stillinga 9-12, stilte legger og helgas lagleder Trond Hasle Amundsen bak baklinja. Seks server senere hadde liberoen til Mosjøen fått et dårlig volleyballminne og OSI vunnet kampen.

- Målet med servingen var å psyke ut libero. Jeg stirret på ham lenge før jeg servet. Det funket, kommenterte Amundsen etter kampslutt.

OSI – Austevold (2-0): Walk-over ekvivalent
Et ”eksemplarisk” kampoppsett la kun inn en seks timers pause mellom første og andre (siste) lørdagskamp for Kristiania-bohemen. Da lagene entret sin tredjedel av hallen, var det tydelig at hovedstadens mannskap hadde fått nok hvile, kantinemat og besøk på City Syd (landsdelesns største kjøpesenter).

Vestlendingene fra Austevold ble mest statister til OSIs glød og vilje. Hardt angrep, hederlige mottak og resolutt blokkspill ga enkel seier i kampen og pulja, og dermed automatisk semifinaleplass søndag klokka 13.

OSI – NTNUI Gløshaugen (2-1): Skinnfelte motstanden
Gløshaugens studenter hadde livnet til og importert og impotert en høy nederlender siden sist barteoppgjør i slutten av oktober. Å slå ut Åsheim i kvartfinalen var godt gjort av bylaget – som så hyggelig inspirerte OSI til innkjøp til matchende shortsett.

Oppskriftsmessig tok dog Oslo-laget førstesettet. Andresettet bar preg av et gjestende lag som ville flyte på god statistikk og historie mot trønderne. NTNUI utnyttet nonchalangheten med å storspille og å trekke et noe lengre stråd ved settslutt. OSI fikk igjen seier som brennpunkt, som medførte at høydepunktet i det avgjørende tie-breaket, ble hvor få poeng motstanderen skulle få. Etter glødende spill og entusiasme var stillinga 13-3, og ble til slutt 15-6.

En ny sterk servekamp, der særlig Sæter og Amundsen viste mottaksvanskelige ferdigheter. Alle som selv har tatt i mot vet at presise, flakkende ståserver er særs vanskelig å gi riktig kurve tilbake til leggeren. Buskop vil likevel også kunne leve lenge på matchballen som ble hoppservet inn i høyre hjørne på Gløshaugens banehalvdel.

Løvik holdt overraskende Lie Johnsen på benken de to første settene med stor iver, sterkt angrep og flere enkeltmannsblokker.

OSI – Mosjøen (1-2): Senket mot nord
Med NTNUI, Nyborg 2 (som kom med flere landslagsspillende elitespillere), Åsheim, BSI, Austevold, Levangerstudentene og Spirit, ute av leken, stod helrøde fra Nordnorge igjen klar til å utfordre de rødsvarte fra Østlandet i finalen.

Finalen ble et jevnt oppgjør der både solide enkeltpresentasjoner og personlig sleiv forårsaket vitale flipp på poengtavlen. Volleyball er og blir uansett et spill for lag, som vinner eller taper kamper sammen.

Vant gjorde OSI i første sett, mye forskylt given opparbeidet i løpet av helga – mye forbedret fra de foregående to helgene mot Lier og Kolbotn. Piffen forsvant litt mot slutten av andre sett for OSIs del. Begge lag var tydelig preget av en lang spillehelg (og muligens byttehandler av noen sovetimer mot byliv), men Mosjøen sjøsatte til slutt settseiren til sin fordel. Nøyaktig hva som gjorde at OSI ble liggende under også i tie-breaket er ikke klokkeklart, da det observerende minnet delvis har fordampet fra intensitet, glede, frustrasjon kokt sammen på banen. Feilvendte servemottak og mottaksplukk fra erfarent nordnorsk angrep er sannsynlige teorier.

Takknemlig innsats - også for D2
Å komme nest først er, etter å ha fått finaletapet på avstand, en absolutt takknemlig prestasjon. Og 2007s første seriekamp for OSI er borteseier mot nettopp Mosjøen.

Hasle Amundsen hadde en finfordelt leggehelg supplert med sterke server. Lie Johnsen knallet inn mang en dödare, som dessverre ga Løvik irriterende mye benksliting. Det samme kan sies om Sandviks korte innhopp grunnet holdbarhet fra Fostervold og Sandvand på kant. Sæter var trygg på midten, mens Buskop viste mye spektakulært med en liten dose feilmargin. Libero Storvoll produserte stort sett fine ballbuer fra bak på banen.

Helt til slutt må OSI D2 (Damer 2. divisjon) få noen setninger med anerkjennelse for oppløftende spill – stikk i strid med hva mangelen på seiere skulle tilsi. Å ta sett i alle kampene, og tidvis utspille flere solide førstedivisjonslag, er god erfaring og burde inspirere til fortsatt godt spill i den hjemlige serien.
Sindre
Rutinert og god
Rutinert og god
 
Innlegg: 43
Registrert: 18 Okt 2005, 01:02

Innlegg Gjest » 04 Des 2006, 18:58

Kult. Volleymedia sier at Mosjøen stilte med B-laget. Greit at Kolsvik fortsatt er god, men Lawrence er vel ikke så dårlig at de kan kalles B-laget. Nordlys sier at de har 11 spillere i stallen, og bare 7 var i Trondheim. Ojoj, tenk om de hadde hatt alle 11. Vi har jo 16 spillere i stallen, så da er jo vi potensielt 45 % bedre enn Mosjøen. Fornuftig.
Gjest
 

Innlegg Møkkamann » 04 Des 2006, 21:41

Volleymedia har jo aldri vist hva de prater om da...
Møkkamann
 

A-lag / B-lag

Innlegg Gjest » 05 Des 2006, 12:42

Libero er opplegger, Lawrence var diagonal for lenge siden. Begge nye i laget, ingen har erfaring som mottakere, mangler trening de siste år, er utrente og avgjør ikke kampen. Altså et B-lag.
Gjest
 

Innlegg steinar » 05 Des 2006, 13:15

Hva er denne evige trangen til å vise at man kan slå OSI med to hender på ryggen og beina på bordet?

Tromsø vant klart (ifølge treneren). Kolbotn sier at egne feil avr årsaken til at OSI fikk poeng og nå har b-laget til Mosjøen slått oss. Hvordan i all verden kan vi ligge på toppen av tabellen i 1. div?
"When you participate in sporting events, it's not whether you win or lose: it's how drunk you get." - Homer
steinar
Proff
Proff
 
Innlegg: 193
Registrert: 30 Sep 2004, 23:23

Innlegg Gjest » 05 Des 2006, 16:00

Til Gjest som hevder at Mosjøen mottakerne er utrente. ALLE i 1.div er utrente. Hilsen OSI. :)
Gjest
 

Innlegg steinar » 05 Des 2006, 17:21

Vil bare gjøre det klart at det ikke er jeg som står bak følgende utasgn:

Anonymous skrev:Til Gjest som hevder at Mosjøen mottakerne er utrente. ALLE i 1.div er utrente. Hilsen OSI. :)


Det er trolig OSI sentralt som har meldt seg på forumet vårt. For ingen i vår klubb slenger med leppa til en hel divisjon og vi mener heller ikke at 1. div volleyball er som 5. div fotball?
"When you participate in sporting events, it's not whether you win or lose: it's how drunk you get." - Homer
steinar
Proff
Proff
 
Innlegg: 193
Registrert: 30 Sep 2004, 23:23

Bilder!

Innlegg trond » 06 Des 2006, 13:56

Bilder fra Trondheim er ute!
-trond
Only Chuck Norris can devide by zero.
trond
Proff
Proff
 
Innlegg: 140
Registrert: 03 Aug 2004, 15:57
Bosted: VÃ¥lerenga


Gå til Nyheter og meldinger

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron