H1 ranking Lier: Absurd oppsett + skralt spill = 11. plass

Nyheter og meldinger til alle i OSI Volleyball. Postinger her kommer som nyhet på forsiden.

Moderator: Helle

H1 ranking Lier: Absurd oppsett + skralt spill = 11. plass

Innlegg Sindre » 06 Feb 2007, 14:02

Alle lagene i herrenes del av rankingturneringa i førstedivisjon tapte minst en kamp i helga. OSI tapte to og ble nummer 11. Oppsettet har dog sin logikk i en ideel verden og er man best burde man vinne alle sine kamper uansett. Spillet til "studentene" fra gryta kokte dessverre delvis bort i Lier.

Å være seedet øverst kunne tilsynelatende gi forbundet en anledning til å gi best mulig matching tidligst mulig, heller enn å fordele kremen utover de innledende gruppene. Fra pulje A ble Topp Volley Norge den beste eneren (vant turneringa), Kolbotn den beste toeren (nummer 5) og OSI den beste treeren.

Kolbotn – OSI 2-0: 25-19, 25-18
Kolbotnkomplekset vil ingen ende ta. Men særlig jevnt var det aldri. En feilslått solide mottaks-taktikk, omformet seg til rare kurver fra leggerposisjon og flere avslutninger i nettveggen. En plan om å ta Kolbotn på senga, ble heller døsig spill med entusiasme som gikk i søvne.

Kolbotn på sin side gjorde knapt feil og vant fortjent.

ToppVolley Norge 1 - OSI 2-1: 16-25, 25-22, 15-x
Da TVN hadde slått Kolbotn 2-0, og vi satt med settsifrene mot oss, var det nærmest en utopi at oslostudentene skulle greie slå akademiaelevene med drøye ti poengs margin i to sett.

Men heltent etter morgentimenes fiasko, feide OSI over motstanden i første sett. Med 14-7, 17-9 og til slutt 25-16 begynte det eldste laget å tro at det umulige kanskje var mulig allikevel. Uhåndterlige baller ble plukket opp i forsvar, libero Førde sto som en støtte, diagonal Lie Johnsen var våken og legger Stenrud gikk for full maskin.

Piffen ble dessverre etterlagt på benken før andre sett, og før trener Lozic og hans mannskap fikk summet seg, stod det 3-8 i feil retning. Et mentalt byks reduserte forspranget til 9-11, før et fult brukbart legg ble dømt for dobbelslag. På 14-16 gikk den berømte hallufta ut av turneringsballongen. Et avansement var nå også teoretisk utelukket. Det ble 18-23 og til slutt 22-25.

Tredje settet er en saga rødt, og det ble lite anledning til å smile av TVNs synkronoppvarming. Servefeil står alene ansvarlig for et tosifret antall poeng.

Lørdagen endte med skuffende 1-4 i sett.

Lørdagsmannskapet: Amundsen, Stenrud, Lozic, Lie Johnsen, Førde (Libero), Buskop, Magnell, Fostervold, Dreyer Sæter og Sandvik. Med men lite benyttet: Løvik, Heggen (ikke benyttet) og Storvoll.

---

Det finnes mer appellerende målsetninger enn å kjempe om en 11. plass. Og manglende motivasjon kunne vært årsaken til at søndagens kamper ble tettere enn nødvendig mot NTNUI Gløshaugen og Hønefoss.

OSI – Gløs 2-1: 28-30, 25-20, 15-9
Trønderlags studentrepresentasjon hadde mer giv og større seiersvilje enn Oslolaget. Det resulterte i knappest mulig seier i første sett, som inneholdt mange snodige slag og uønskede server slag fra begge sider. Men riktig klar til å bli ydmyket av tenkisk-naturvitenskapelige mosjonister var OSI ikke. Helt overbevisende var det ikke, men klaringen var god nok til å vinne 2-1 greit.

Uheldig var kant Førde som måtte ut med det som i etterkant skulle vise seg å være en brist i en finger.

OSI – Hønefoss 2-1: x-25, 25-x, 15-x
Med tanke på snerten i håndleddet til flere av angriperne på turneringas siste motstander, er kanskje Hanefoss et mer passende navn. Særlig en tidligere Danmarksspillende nummer 11 gjorde at skjerping var nødvendig for å kuppe 11. plassen. Halvveis ut i det andre settet startet OSI slik man burde begynt turneringa, med glød, iver og lite feil. Tie-breaket var en fryd.

Søndagens noe reduserte mannskap: Amundsen, Stenrud, Lozic, Lie Johnsen, Førde, Buskop, Magnell, Løvik, Heggen og Storvoll.

Ustabilitet og umotiverte takter til tross; litt glede var det alt i alt å spore for de 10 rankingpoengene som tross alt plasserer laget øverst på samletabellen. Sesonginnspurten blir mer spennende enn på mange sesonger.
Sist endret av Sindre den 07 Feb 2007, 14:20, endret 3 ganger.
Sindre
Rutinert og god
Rutinert og god
 
Innlegg: 43
Registrert: 18 Okt 2005, 01:02

Innlegg steinar » 06 Feb 2007, 15:30

Tror kanskje du bør skrive "studenter" og ikke studenter Sindre. Enkelte dårligere studentlag synes det er litt sårt med et studentlag med 3 studenter og en snittalder på litt over 29. Kanskje vi burde bytte navn til Gretne Gamle Gubber?
"When you participate in sporting events, it's not whether you win or lose: it's how drunk you get." - Homer
steinar
Proff
Proff
 
Innlegg: 193
Registrert: 30 Sep 2004, 23:23


Gå til Nyheter og meldinger

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron