Side 1 av 1

H1 på nasjonal ranking: Kvartfestivalen avblåst

InnleggSkrevet: 21 Okt 2007, 14:32
Sindre
Flest poeng i fire av åtte sett holdt til seier i en av to rankingkamper i Askimhallen. Først ble Koll slått ut av OSI, deretter OSI av Askim.

OSI – Koll 3-1 (25-19, 25-27, 25-14, 28-26)
Innbitt på å gjenta kvartfinaleavansementet fra forrige sesong, møtte et dusin OSI-spillere klare til å fylle rent springvann i flaskene og gjøre rent bord på banen.

Under kampens aller første ballvekslinger, spilte OSI som bitt av daff-basillen (eventuelt parasitten), og havnet bakpå. Men en Stenrud-kant i forsvarsmodus og en Lie Johnsen-diagonal i serveform, ble det snart 6-5 i studentlagets favør. OSI kunne friskmeldes, og pumpet inn angrep, mens særlig midt-blokka forhindret mange lekkasjer andre veien. Libero Markussen jobbet som en fininnstilt, liten blå flamme. På stillinga 20-14 byttet Koll inn andrerekka (sin ene innbytter), uten at det truet OSIs mannskap nevneverdig. 25-20.

Andre var absolutt seerverdig og jevnspilt. Buskop svevde i blokk og angrep, høyere enn vannkokingsvarskuene i hovedstaden. På hjemlige skoletrakter matchet innsatsen hans lokale favorittkebab, og midtspilleren utmerket seg til en uoffisiell banens-beste innsats.
”Det like vi, dokker e deili” kom fra en av lagets anynonymiserte nordnorske diaspillere i denne fasen av settet. Settet ble samtidig starten på nøytraliseringen av motstanderens solide diagonal. OSI posisjonerte seg og plukket godt i forsvar, blokka stod riktig, mens han selv hadde et unormal høy andel hoppservefeil. På toppen av det hele hoppservet OSI-legger Hasle Amundsen inn et ess på stillinga 10-8. Men marginene smittet mer på motstandersiden. Selv ikke trynefaktoren hjalp, eksempelvis i ballvekslingen der Markussen reddet en kanonball med ansiktet. OSI hadde tre angrepsforsøk etter settballserve på 24-23, men endte med å tape 25-27.

Før tredjesettet spredte konsentrasjonen seg som bare ufinheter i Maridalsvannet kan gjøre. Tydelighet, sikkerhet og høyt trykk er stikkord. 25-14 sier sitt.

Noe tydet på at motgiften mot dårlig konsentrasjon var i ferd med å ebbe ut i fjerde sett. Prestasjonene kom i rykk og napp på begge lag, men Koll var stort sett i føringa. Etter å ha ligget under 15-19 begynte ting å skje etter dagens Markussen-gullkorn: ”Vi e det beste laget om vi vinner”.

En særs jevn avslutning gikk i favør OSI: 15-19, 19-19, 19-21, 21-21, 21-24, 25-24, 25-25, 26-25, 26-26, 28-26.

Tross noe usterilt spill, var det en lovende start på spilledagen, med 25 poeng i alle fire settene. For øvrig fikk kant Storvoll endelig sesongdebutere etter jobbreise og overtråkk de første tre kampene.

OSI – Askim 1-3
Hele tribunen var full foran da klokka viste kvart på NM. Tilskuerne som satt på 8 rader a 7 personer, fikk se et OSI gira på revansje fra serieåpningstapet mot Aksim. Det startet også svært lovende. Legger Hasle Amundsen var faktisk så trygg på settseier at han spilte de 7-8 første ballvekslingene fra benken. Men selv om det ikke var så mange andre feil enn den på oppstillingslappen, var det ikke lett å sanke poeng på bortebane. Lagene hadde mesteparten av settet omtrent like mange poeng. Legger Hoff viste at han ikke er noen narr, med både singelblokk, akrobatiske forsvarsballer og presise langdistanselegg. Til slutt fikk Buskop æren av først å blokke inn en ball før han smashet inn settballen.

Men som vann som smaker noe slapt etter tre minutters koking, var det ikke samme spruten Oslo-beboerne etter første sett. Det var neppe kol(l)s innabords, men heller en form av utmattetelses- (etter-en-kamp-mer-enn-mostanderen-i-kroppen) syndromet. Spillerne virket etter hvert utslått, og laget led nødvendigvis til slutt samme skjebne. Det var mye godt, men ikke godt nok i noen av settene over tid. Mye mer er det ikke å skrive.

Cup er cup, men utrolig kjedelig når man må forlate idrettshallen uten i visshet om at man ikke spilte opp mot optimalt. Askim var det beste laget lørdag, men OSI var langt fra sist beste.