Side 1 av 1

Vold-i-ball i Bergen

InnleggSkrevet: 08 Des 2008, 22:44
BC
Det hele startet egentlig allerede på torsdag, har vi funnet ut: Helle, som har beinhinnebetennelse i den ene foten, har fått konstatert det i den andre også. Og som om ikke det er nok, klarte hun å skade fingrene i et mottak på trening…

9 smekre OSI-jenter kommer seg friske og raske til Bergen på fredag. Dattera til Asta, Ella, er ikke fullt så heldig – hun har kastet opp og har feber. Men natt fra fredag til lørdag blir 9 spillere til 8 da Linn Heidi på mystisk vis får omgangssyken med kvalme og oppkast. Hun og går glipp av en jevn og spennende kamp mot Dragvoll. Første settet server vi mye ut og mottakene sitter ikke som de skal. Vi henter oss opp mot slutten, men taper knepent 25 - 23. Andre settet har vi tidvis sonen, men den varer ikke spesielt lenge av gangen… Mot slutten er vi likevel gode og henter opp Dragvolls fempoengsledelse. På stillingen 27 - 26 til Dragvoll skjer en mye omdiskutert situasjon. Et fingerslag som ikke hører hjemme på en volleyballbane gjør at Dragvoll tar siste poeng. Enkelte spillere på OSI blir lettere irriterte og "argumenterer saklig med dommeren" (se sitater lenger nede på siden) for å få omserve. Vi blir ikke hørt. Diskusjonen fortsetter ved sekretariatet, og en representant fra NVBF, som har sett kampen fra tribunen, kommer ned for å dele sitt syn på saken. Som så ofte før bli man ikke et fnugg klokere av det vedkommende har å si. Vi taper kampen...

Andre kamp er mot Åsheim. 8 smekre OSI jenter vinner nettoppvarmingen. De er gamle og rutinerte, vi er unge og lovende. Linn Heidi, som har kastet opp det meste fra forrige uke, kommer tuslende inn i hallen med noen paracetter i kroppen tidsnok til kampen. Vi taper første sett, men tar oss sammen og er på god vei til å vinne andresettet da, skrekken over alle skrekker, Kaia tråkker over! 8 spillere blir til 7. Kaos følger og Linn Heidi går inn for Kaia på kant. I løpet av settet blir hun raskt dårligere. Hun spør Harald om å bytte henne ut da hun ikke helt klarer å puste. Harald signaliserer bytte til dommer, men får avslag om å bytte inn eneste innbytter BC da Linn Heidi allerede er byttet inn for stakkars Kaia som ligger og vrir seg i smerte på sidelinja. Harald roper til LH: "Det går ikkje, det e bare å holde ut". LH er nå kritthvit i ansiktet, men blir på banen og gjør en god innsats. Men vi taper settet, og dermed også sjansen til å komme videre i turneringa.

I mellomtiden har Ella blitt enda sykere og får konstatert kraftig ørebetennelse på legevakta i Bergen. 7 smekre OSI-jenter blir til 6 da Asta forsvinner ut av Haukelandshallen, og ikke blir observert mer der resten av dagen. Det hardt prøvede laget får en pause mellom kampene. Vi prøver å overtale Kaia og LH til å dra tilbake til hotellet, men den skjelvende og bleke Linn Heidi (som ligger på gulvet med x antall dynejakker og gensere over seg) mener at det ikke er nødvendig: "Dersom flere blir skadet må jeg inn på banen igjen". Flere på laget har helsefaglig utdannelse og ser tydelig at dette er et tegn på "usammenhengende tankevirksomhet". Mot hennes vilje bestilles det taxi til hotellet, og slik forsvinner Kaia og Linn Heidi ut av historien.

Bilde

Med Linn Heidi, Kaia og Asta ute, står de ellers så tallrike OSI-jentene igjen med kun seks spillere før neste kamp mot Oslo Volley, og må gjøre noen uvante omrokkeringer: Libero Viraya stepper inn på kant (hun er svært fornøyd da hun har mast om dette siden før kampene turneringen begynte), BC på dia, og midtspillerne blir med i mottak. Oslo Volley er heller ikke flere enn seks spillere. Vi vet ikke helt hva som venter med tanke på motstanderlaget eller vårt eget lag, men vi spiller… og vi spiller BRA! Vi spiller for våre syke og skadede, vi spiller fred på jorden, "èn for alle, alle for èn". Vi får tilbake noe av spillergleden og opplever at verden ikke går oss helt imot: Vi vinner 2-0 (25-20, 25-16), og det gir i allefall en liten trøst etter en dårlig dag.

Natten fra lørdag til søndag er en mørk og stormfull aften og ulykken er nok en gang ute. Søndag morgen er det ikke bare LH og Kaia som er "slått ut", Asta har også blitt syk. Vi kjører samme løsningen som lørdag, og kliner til i kampen mot Førde. Yngvild legger kjempebra til midtene, og Solveig og Marianne knuser! Viraya plasserer 3-metere utenfor Førdes rekkevidde, og Marte forklarer tålmodig hvor dia BC skal stå - igjen og igjen. 2-0 (25-20, 25-17) til oss! :)

I neste kamp venter Topp Volley, og vi er spente. Nå er det vi som er gamle og rutinerte og de som er unge. De unge jentene trener mye og har gode server. Men det har vi også! Første sett går unna. Kaia og LH har funnet veien til hallen og er aktiv heiagjeng sammen med H1. OSI-jentene går tøft ut og lar seg ikke stoppe av spillerkræsjer, vondt i ryggen, baller i hodet eller vonde fingre, skuldre og knær. Vi jobber på alt. Noen slår lurt der hvor TVN ikke er, andre bare kliner til der hvor de er, men det spiller ingen rolle, for det blir pling ut! Vi gjør det vi skal og vinner 25-20! I andre sett detter vi litt sammen. OSI har flere gode perioder, men det holder ikke. Det blir jevnt og spennende og ender tilslutt 26-24 til TVN.

- Vi skal i hvertfall ikke tape denne kampen! tenker OSI og går ut på banen i tie - fulle av kamplyst. Det vises i det vi gjør, og vi bytter side på 8-2! Men på stillinga 9-5 skjer det som overhodet ikke skulle skje: Solveig og BC er i full gang med å blokke en tett ball fra fireren på TVN, da et skrik går gjennom Haukelandshallen og Solveig plutselig detter sammen på gulvet. Fem spillere, en trener og alle OSI-supporterne stirrer skrekkslagent på personen som ligger og vrir seg på gulvet… Dette skjer ikke? Dette er da ikke mulig??? Hun har tråkket over! :shock: :shock: :shock:

Kaos følger. Kan Linn Heidi spille? Representanten fra NBVF kommer igjen ned fra sin plass på tribunen. Vi ber om å vente med å løse denne saken til Solveig har fått på bandasje og kommet av banen. Men representanten fra NVBF vil gjerne stå over Solveig som ligger hulkende på gulvet og diskutere hvorvidt kampen kan fortsette eller ikke. TVN med trener vet de har vunnet og stikker uten å høre hvordan det går eller takke for kampen (det skal sies at den eneste kampen de vant denne turneringen var walk overen mot oss...).

6 smekre OSI spillere blir til 5. Solveig blir lagt over på en båre og sendt av gårde til legevakta med sykebilen sammen med Linn Heidi for å undersøke om ankelen er brukket. Igjen står bare fem spillere, og vi må trekke laget da 5 smekre OSI jenter ikke er nok til å fortsette kampen. Maks uflaks! Dette er helga som alle ønsker de kunne glemme, men som alle kommer til å huske.

For OSI: Asta, Marte, Viraya, Solveig, Marianne, Linn Heidi, Yngvild, Kaia og BC

Kampreferenter: Kaia og BC

Noen sitater som må med:

"Jeg tror ikke jeg er den som er mest Gud her, lissom"

OSI - spillere samtaler med dommer etter diskuterbart fingerslag som avgjør kampen:

"Kan ikke du si en gang du gjør en god dommerinnsats så skal jeg komme og se på for det har jeg aldri sett..."

”Dette er 2. gang du i løpet av kampen er partisk mot trondheimslaget bare fordi du er derfra selv!” (dommeren er fra et annet fylke....)


Dommer kommer bort til en skadet Solveig, som ligger på gulvet og er usikker på om benet er på eller av, og utbryter: "Off, dette klarer jeg ikke se på, sånne ting som dette er så ekkelt. Jeg tror jeg må gå."

Sjekketriks fra innfødt: "E du skadet? Jeg er lege, vil du jeg skal gjøre en undersøkelse?"

OSI ser på puljekampen mellom Åsheim og Dragvoll. Det er tie-break og resultatet kan avgjøre om vi kommer videre eller ikke. En OSI spiller prøver å være positiv, mens den andre på ingen måte ser noe lys i enden av tunnelen:
-Se nå leder Dragvoll med tre poeng, dette kommer til å gå veien. Svar: "Ha, tre poeng her, tre poeng der". Ny oppmuntring: "Se nå leder Dragvoll med 4 poeng". Svar: "ha, fire poeng her og fire poeng der lissom..." Nok et forsøk på oppmuntring: "Nå leder de med 5 poeng". Svar: "ha, fem poeng her og fem poeng der lissom..."

”Yngvild, nå er det de voksne som snakker sammen....”

”Kan vi ikke heller ha trekant i dobbeltsenga i stedet for å bruke den grusomme ekstrasenga?”

En homofob OSI herrespiller til en annen da de finner ut at det ikke er to enkeltsenger på rommet, men en dobbeltseng: "Hvilken side søker du mot om natta?"

InnleggSkrevet: 12 Des 2008, 15:11
Solveig
For en overskrift, VG-verdig :)